Skip to content

Brainwave Music Lab (2007-2017)

  Aivomusiikkilaboratorio on useasta erilaisesta vuorovaikutteisesta esityksestä koostuva teossarja, johon liittyvät ensimmäiset demot ja konseptisuunitelmat toteutettiin jo vuonna 2007. Esitysten vuorovaikutteisuus perustuu yleisön ja taiteilijan neuroimpulsseihin sekä muihin biofyysisiin prosesseihin. Nämä näkymättömät prosessit tuodaan aistihavaintojen piiriin muuntamalla ne audiovisuaaliseksi materiaaliksi digitaalisen median avulla. Aivomusiikkilaboratorion esityksissä ruumiilliset toiminnot ja teknologia täydentävät toisiaan.

  Aivomusiikkilaboratorio on Marko Alastalon luoma esityskonsepti, mutta projektien parissa on alusta alkaen työskennellyt useita henkilöitä esittävien ja visuaalisten taiteiden (esitystaide, mediataide, musiikki, äänitaide, valotaide, teatteri) sekä myös psykologian ja aivotutkimuksen alueilta. Lisäksi Aivomusiikkilaboratorio on ollut mukana erilaisissa yhteistyöprojekteissa musiikin, teatterin, kuvataiteen ja performanssitaiteen piirissä.
   
  Aivomusiikkilaboratoriolle myönnettiin vuoden 2010 Presentaatio-palkinto tunnustuksena merkittävästä työstä performanssi- ja esitystaiteen alalla.

  Esityskonseptit

  Yhteistyöt